Het televisieprogramma Binnenstebuiten was op bezoek bij Dilvis. Chefkok Alain Caron ging mee vissen op het Alkmaardermeer.

Groothandel

Dilvis staat ook wel bekend als 'Gebr. Dil Import/Export B.V. We doen van oudsher veel zaken met het buitenland. Vroeger voeren we met palingaken naar Engeland en tegenwoordig zijn we visgroothandel voor klanten in Frankrijk, Duitsland, België en Italië. Ze zijn daar gek op de zoetwatervis van Dilvis!

We rijden met een eigen tankauto naar palingkwekerijen in Zweden en Nederland. Tijdens het transport controleert de chauffeur continue de temperatuur en het zuurstofgehalte van het water. Zo komt de levende paling altijd in een goede conditie aan. Dilvis heeft altijd heerlijke, zachte kweekpaling op voorraad of gestripte en gepekelde paling om te roken. We importeren ook vis uit IJsland (beekridder), Noord-Ierland (Ierse aal) en Canada (snoekbaars).

Rokerij

De gerookte palingfilets van Dilvis worden nationaal en internationaal geroemd om hun smaak en kwaliteit. Er wordt elke dag verse paling ambachtelijk gerookt met eikenhout. De combinatie van hout, rook en het zoutgehalte bepaalt de fijne smaak van de paling. Volgens menig kenner behoort de gerookte paling van Dilvis tot de lekkerste van Nederland.

In het seizoen (van mei t/m september) wordt er Ierse Aal gerookt, de Rolls Royce onder de paling. Een specialiteit uit de rokerij van Dilvis is de koud Gerookte Beekridder. Beekridder is een IJslandse zoetwatervis en wordt daar duurzaam gekweekt in de natuur. De IJslandse zoetwatervis is erg populair in Duitsland, Frankrijk en Italië, maar in Nederland wordt de beekridder ook steeds bekender.

Visserij

Dilvis is sinds 1854 eigenaar van de visrechten van het Alkmaardermeer. Er wordt voornamelijk op snoekbaars gevist op de meer. Het familiebedrijf is in staat om duurzame visserij uit te oefenen. Met als resultaat dat de vangsten van snoekbaars al meer dan 130 jaar stabiel zijn. Diverse journalisten roemen het visstandbeheer op het Alkmaardermeer. In de herfst en de winter wordt er op snoekbaars gevist in het Alkmaardermeer en het Uitgeestermeer. In de zomer wordt er op aal en paling gevist in de polder (o.a. het Kerkemeer, Limmerpolder en nog een aantal kleine viswateren). Dilvis is lid van de branchevereningen NetVISwerk en de Noord-Hollandse Bond voor Beroepsbinnenvissers (NHBB).

Kom in contact

Wil je onze producten proeven?

Of onze ambachtelijke rokerij van dichtbij bekijken?

Onze producten aan uw assortiment toevoegen?

Een inlogcode voor DilvisOnline ontvangen?

Heeft u andere vragen?

Laat het ons weten info@dilvis.nl